Tävlingar

Sektionen ordnar interna tävlingar (t.ex. tisdagstävlingar, klubbmästerskap) som är utmärkta tillfällen för de yngre juniorerna att lära sig hur det går till i en tävling.  Vi uppmanar alla yngre juniorer att delta i dessa.

Sektionen ordnar också tävlingar på distrikts- och regionnivå. Till NÅIDs tävlingar för 9-13 -åringar som ordnas på olika orter i Nyland och Åboland, försöker vi få med så många deltagare som möjligt. För de äldre juniorerna gäller det både regionmästerskap och SFI mästerskap. Södra regionens mästerskap ordnas av föreningar i UudY, HelsY eller NÅID på olika orter i södra Finland. SFI mästerskapen ordnas på olika orter i Svenskfinland. Till ovan nämnda tävlingar finns inga resultatkrav.

För äldre juniorer ordnas också FM-tävlingar men för att delta i dessa måste man ha klarat A-resultat i den gren man tänkt delta i. 

Mera information om vilka tävlingar som ordnas var och när kan man söka från Kilpailukalenteri (www.kilpailukalenteri.fi). Anmälan till tävlingar sker också via Kilpailukalenteri om inte tränaren angett annat. För att kunna anmäla sig behöver man ha friidrottslicens som man får då man betalat säsongsavgiften.